Organiseer een knallend bedrijfsfeest

Voor de organisatie van een goed bedrijfsfeest is het belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen. Ben jij benieuwd hoe je een knallend bedrijfsfeest organiseert of wil je simpelweg de puntjes op de i zetten voor jouw eigen organisatie van een bedrijfsfeest? Lees dan snel verder in dit blog voor een paar goede tips die de organisatie van jouw feest af zullen maken!

Wie ga je uitnodigen

Als het bedrijfsfeest wat je gaat organiseren niet alleen geschikt is voor jouw collega’s, maar ook voor partners of klanten is het een goed idee om een mooie lijst op te stellen van de genodigden. Op deze manier weet je zeker dat je niemand vergeet en iedereen deel kan uitmaken van de mooie ervaring die jij de gasten gaat laten ervaren.

Bedenk een thema dat bij het doel past

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het bedrijfsfeest wat jij gaat organiseren zonder doel of reden wordt gehouden. Of het feest wat jij gaat organiseren wel of geen doel heeft, het is hoe dan ook leuk om er een thema aan te verbinden.

Op deze manier verbind je de genodigden op een andere manier dan eentje die met werk te maken heeft. Kijk bijvoorbeeld eens naar een Great Gatsby feest met een jubileum, of ga voor een Jungle thema met verschillende cocktail workshops. Maar let wel: op het moment dat je veel alcohol gaat schenken moet je dit wel vermelden in de uitnodiging. Anders kunnen de genodigden wellicht in de problemen komen met het vervoer naar huis.

Regel een goede locatie

Om dit gedoe met vervoer te voorkomen kan je alvast een goede locatie regelen. Een goede locatie draagt bij aan een positieve beleving van het feest. Denk bijvoorbeeld aan bereikbaarheid. Op het moment dat je een feest gaat organiseren op een uithoek van een industrieterrein naast de snelweg, is het een stuk aannemelijker dat men met de auto komt.

Organiseer je daarentegen een bedrijfsfeest in het centrum van een stad of op een andere logistiek goed gelegen plek, dan kunnen de gasten de auto weer laten staan en makkelijke door naar het centrum, mocht het zo ver komen.

Niet alleen de ligging van jouw evenementenlocatie moet goed zijn, maar ook de specificaties van de locatie zelf moeten tip top in orde zijn. Op het moment dat je geen bedrijfspand hebt om een knallend bedrijfsfeest in te organiseren zal je op zoek moeten naar ene plek die dit wel heeft om zo al jouw gasten op een mooie locatie op te kunnen vangen.