Digitaliseer je oude films en laat herinneringen leven

Heb jij ook nog oude films die je niet op een tv of laptop kunt afspelen? Het is tegenwoordig heel goed mogelijk om deze oude films te laten digitaliseren, zodat je ze gewoon overal op kunt afspelen, omdat ze op DVD of USB kunnen worden gezet. Hoe gaat het digitaliseren van oude films en waar kun je hiervoor terecht?

Een flinke dosis nostalgie op je tv-scherm

Waarom zou je oude films laten digitaliseren? Er zijn heel veel redenen voor digitalisatie, maar de belangrijkste is het ophalen van herinneringen. Veel oude films kun je nergens meer op afspelen en hiermee liggen ze in een doos op zolder weg te kwijnen, terwijl ze een schat aan nostalgie en herinneringen aan vroeger bewaren. En nu heb je de mogelijkheid om deze films opnieuw te bekijken. Nodig je familie en vrienden uit voor een gezellig avondje herinnering ophalen met de films die je in geweldige kwaliteit gewoon weer kunt gaan bekijken op je tv of laptop.

Hoe het digitaliseren in zijn werk gaat

Je kunt de oude films die je gevonden hebt op zolder niet zelf digitaliseren. Er zijn diverse bedrijven en winkels waar je terecht kunt voor het digitaliseren van je oude films. De oude films worden met Flashscan HD scanners gedigitaliseerd, en hiermee krijg je gegarandeerd goede beeldkwaliteit. Deze scanners hebben automatische kleurcorrectie en scannen films in HD-formaat. Zo kun je je oude filmmateriaal naar elk filmformaat laten overzetten. Je kunt kiezen voor DVD en zelfs Blu-Ray. Ook heb je de mogelijkheid om het materiaal op een USB te laten zetten, zodat je er zelf bijvoorbeeld een compilatie van kunt maken.

Hier kun je terecht met je oude films

Je hoeft gelukkig geen stad en land af te zoeken naar een professional die je oude films kan digitaliseren. Tegenwoordig kun je overal terecht, er zijn ook online allerlei shops te vinden die deze taak voor je uitvoeren, bijvoorbeeld bij Filmkapitaal.  Je kunt online kijken naar de verschillende prijzen van bijvoorbeeld filmkwaliteit, formaat en andere extra’s. Op deze manier weet je precies hoeveel je kwijt bent voor het digitaliseren van je oude films.