Een nieuwe kijk, een nieuw huis

Hoe je het ook wendt of keert, de Coronacrisis zorgt bij veel mensen voor een ommekeer in hun leven. Helaas soms echt gedwongen zoals bij veel ondernemers die hun inkomen in een keer kwijt zijn geraakt, maar soms ook doordat de Coronacrisis je een hele andere kijk op het leven geeft. Vrijwel iedereen is gedwongen naar het leven te kijken dat hij nu leidt. De vragen die opkomen zijn dan bijvoorbeeld: kan ik zo verder met dit leven? En wat past er nu echt bij mij in deze omstandigheden? Ook ik werd geconfronteerd met van die vragen. Ik was al niet zo gelukkig met mijn leven in de stad, maar nu besef ik echt dat dat leven niet bij mij past. Het is er te druk en te vol en nu ik vooral thuis kan werken, iets wat waarschijnlijk een blijvertje is, ben ik ook niet meer zo aan de stad gebonden. Dit alles gaf me een hele nieuwe kijk op mijn woonsituatie. Ik besefte dat het tijd werd voor een nieuw huis, buiten de stad. Eindelijk durfde ik de stap te nemen waar ik al zo lang over droomde. Nu ben ik niet de enige. Veel stedelingen laten de stad achter zich en gaan opzoek naar een plekje in het groen. Dat is natuurlijk niet zo gunstig voor de woningprijzen, maar huizen in de stad zijn ook nog steeds geliefd. Hopelijk raak ik het mijne zo kwijt. De eerste stap was natuurlijk om de hypotheekrente vergelijken en mijn maximale hypotheek berekenen.

Hypotheekrente vergelijken: online

Hypotheekrente vergelijken en de maximale hypotheek berekenen kan gelukkig makkelijk online. Je kunt zo een goede vergelijking maken tussen de producten van de verschillende banken. Ideaal. Bovendien kun je hulp vragen bij het afsluiten van de hypotheek en natuurlijk gebruik maken van de kennis van deskundigen. Zo lukte het mij om zo voordelig mogelijk alles om te zetten. Toen mijn maximale hypotheek bekend was, kon ik op huizenjacht. Dat is natuurlijk het leukste gedeelte.

Op huizenjacht in het dorp

Het was geweldig om mijn droom waar te maken. Eerst zocht ik online naar mijn favoriete dorpen en de huizen die daar te koop stonden om ze vervolgens te gaan bekijken. Ik had geen haast dus ik ging echt zoek naar mijn droomhuis op mijn droomlocatie. En die had ik toch al redelijk snel gevonden. Nu woon ik in een dorp, op een heerlijk rustige plek. Ik hoop echt dat de Coronacrisis snel voorbij is, maar ik ben wel blij dat deze crisis me dwong mijn leven opnieuw te bekijken!