Ga je een overhemd kopen? Met deze tips kies je het perfecte overhemd voor jou! 

Het overhemd: wereldwijd één van de meest bekende kledingstukken voor mannen. Veel mannen dragen graag een overhemd, omdat het zo’n veelzijdig kledingstuk is. Je kunt het namelijk dragen naar zowel formele als informele gelegenheden en er altijd netjes verzorgd uitzien wanneer je het overhemd goed draagt. Maar hoe vind je nu het juiste overhemd voor jou? In dit artikel lees je alle zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw nieuwe overhemd. Zo voorkom je miskopen en kun jij op korte termijn de show stelen in jouw mooie overhemd.

 

Tip 1: Kies de juiste fit 

Je kunt bij overhemden kiezen uit diverse fits waarbij ze op een andere manier om je lichaam heen vallen. Een te strak of te los vallend overhemd is voor iedereen een no go. Voor veel mannen zal een licht getailleerd overhemd een goede keuze zijn. Dit is een overhemd met de zogenaamde ‘modern fit’. Het merk Olymp heeft erg mooie overhemden met een modern fit. Mag het overhemd van jou iets strakker op je lichaam aansluiten? Kies dan voor de slim fit. Doe dit echter alleen als je hier de lichaamsbouw voor hebt. 

 

Tip 2: Kies voor de juiste kwaliteit

Wanneer je een overhemd gaat aanschaffen, is het belangrijk dat je kiest voor een overhemd van kwaliteit. Niet alleen blijft een overhemd van kwaliteit langer mooi en zal het minder snel verkleuren, ook zal een overhemd van kwaliteit je bij het dragen hiervan een meer luxe en verzorgde uitstraling geven. Kies bij voorkeur voor een overhemd van een dubbel geweven stof, waarbij het garen zowel in de lengte als in de breedte geweven is. 

 

Tip 3: Let op de juiste pasvorm

Heb je de juiste fit gekozen en ga je het overhemd van jouw voorkeur passen? Dan kun je op een aantal zaken letten om een overhemd met de perfecte pasvorm te kiezen. Heb je het overhemd aan? Span nu de spieren in je schouders aan en maak jezelf breder. Kun je nu nog goed bewegen in het overhemd? En hoe zit dit als je je armen recht vooruit steekt? Wanneer je voldoende bewegingsvrijheid hebt, past het overhemd goed. Let er verder op dat de schouderpunten van het overhemd precies over je schouders heen vallen en dat de manchetten mooi aansluiten op de pols, zonder hierbij oncomfortabel en te strak te zitten wanneer je ze sluit. 

 

Tip 4: Kies voor de juiste kraag

Het type kraag (ook wel boord genoemd) van jouw overhemd maakt veel uit; wil je het overhemd zakelijk en casual kunnen dragen? Dan is een klassieke boord de optie voor jou. Een overhemd met dit kraagtype kun je gemakkelijk met én zonder stropdas dragen en er nog steeds netjes gekleed uit zien.