Sportieve voornemens voor het nieuwe jaar

Hoewel het soms voelt alsof het nog steeds maart is, komt het einde van 2020 steeds dichterbij. Meer dan ooit verlangen we naar verandering en betere tijden. Het symbolische nieuwe begin gaat voor veel mensen samen met goede voornemens en dat zal dit jaar niet anders zijn. Door het vele thuiszitten zijn veel mensen afgelopen jaar minder gaan bewegen. Dat is logisch, maar misschien is het om gezondheidsredenen wel een goed idee om in 2021 wat meer te gaan sporten. Daarom lees je in dit blog een aantal sportieve tips!
 

Fietsen

Omdat we nog niet weten wat onze mogelijkheden zullen zijn in het nieuwe jaar, zullen we op zoek moeten gaan naar sportieve activiteiten die je alleen en in de buitenlucht kunt doen. Een van die dingen is fietsen. Door te fietsen train je onder andere je kuitspieren, hamstrings, bilspieren en scheenbeenspieren. Daarnaast is het ook nog eens heel goed voor je conditie. Fietsen is een leuke, sportieve activiteit omdat je ook nog eens frisse lucht inademt en andere omgevingen kunt zien. Wacht dus niet langer en koop snel een herenfiets!
 

Hardlopen

Wat voor fietsen geldt, geldt ook voor hardlopen: je kunt het in je eentje doen en je bevindt je in de buitenlucht. Het advies is om niet gelijk te hard van stapel te lopen, maar om rustig te beginnen. Bouw jouw trainingsschema langzaam op en ga pas verder of sneller lopen wanneer je merkt dat het oude ritme te makkelijk gaat. Als je van plan bent om regelmatig te gaan hardlopen, is het handig om goede hardloopschoenen aan te schaffen.
 

Zwemmen

Wist je dat zwemmen erg goed voor je lichaam is? Je gebruikt veel spieren met deze activiteit en je verbetert gelijk je conditie. Het is ook een sport die je alleen kunt doen. In de winter kun je, als ze open blijven, naar het zwembad en in de zomer kun je het open water opzoeken. Wil je in de winter buiten zwemmen? Dan is het handig om een wetsuit aan te schaffen.

 

Suppen

Dit is een sport die je ook voornamelijk in de zomer kunt uitoefenen. Suppen doe je niet per se om je conditie te verbeteren, maar het is wel erg goed voor je spieren en om je evenwicht te trainen. Het is even oefenen, maar dat maakt het ook juist leuk. Je kunt er in je eentje op uit gaan of samen met een vriendin gaan. Je kunt immers makkelijk afstand van elkaar houden wanneer je op een sup board staat.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en kun je met sportieve plannen het nieuwe jaar ingaan!