Tips om geld te besparen op je vakantie

Een vakantie is vaak al duur zat. Wij snappen dat het een dure tijd is en daarom helpen wij jou graag geld te besparen op je vakantie. Lees verder voor onze tips.

 

Vergelijken, vergelijken en nog meer vergelijken

Zie je een goede deal online? Kijk eerst verder, de kans is groot dat het elders goedkoper is. Maak voor vliegtickets gebruik van vergelijkingssites als Skyscanner, Tix.nl en Cheaptickets. Voor vliegen geldt, met vroeg boeken bespaar je geld. Extra tip: dinsdag is vaak de goedkoopste dag om te vliegen.

 

Neem het zelf mee

Tijdens een vakantie is het heel verleidelijk om even een hapje te eten in een restaurant. Neem zelf eens eten mee. Bezoek een lokale markt voor wat fruit en brood en lunch eens in het park. De meeste steden hebben een super leuk park waar je relaxed kan zitten en lunchen. Het bespaart niet alleen geld het is ook nog eens super gezellig. Wat dacht je van tussendoor even een spelletje doen.

 

Slim met boekingswebsite

Zelfs boekingswebsites hebben soms extra acties. Zo krijg je bij Booking.com een link, als een vriend via deze link boekt krijgen jullie beiden 15 euro. Ga je samen op rondreis kan je op deze manier toch weer 60 euro besparen. Ook bij Airbnb kan je geld besparen. Zoek eens online naar kortingslinks. Vaak kan je een link vinden waar je bij een boeking via een nieuw account 30 euro korting krijgt op je verblijf. Dit is nog eens slim geld besparen.

 

Tripjes

Vaak zijn er genoeg organisaties die bijvoorbeeld boottripjes aanbieden. Soms is het veel goedkoper om zelf een boot te huren. Daarnaast heb je dan ook meer privacy, aangezien je de boot met veel minder mensen deelt. Een boottrip bij Zakynthos is bijvoorbeeld erg populair een boot huren in Griekenland bij een particulier kan dan een veel leukere en goedkopere optie zijn. Het delen van een taxi is dan wel een aanrader. Ga je alleen op reis, maak eens een praatje met iemand en kijk of je een taxi kan delen naar dezelfde bestemming. De kosten splitten scheelt altijd.