Vrolijk door het leven jumpen

Een luxe die ik vroeger heb mogen genieten was het hebben van een trampoline. Omdat wij een vrije tuin hadden, heeft mijn vader een trampoline gekocht voor in de tuin. Het was een cadeautje voor mijn broertje en mij, zodat we meer buiten zouden spelen. En dat is zeker gelukt!

Voor kinderen

Ieder kind houdt wel van trampolines. Voor jonge kinderen is de veerkracht gewoon heel leuk en grappig. Oudere kinderen gaan gekke kunstjes doen zoals salto’s maken. Hoewel het spannend voor ouders kan zijn om hun kind los te laten, is het wel een goede activiteit voor kinderen. Trampoline springen is een activiteit, en beweging is altijd goed. Daarnaast zijn de kinderen toch weer even buiten aan het spelen, iets wat zowel gezond voor de kinderen is als even rust in huis geeft voor de ouders. Daarbuiten is een trampoline ook leuk voor kinderen om samen te spelen. Het is makkelijker om een vriendje of vriendinnetje over te vragen om samen op de trampoline te springen dan wanneer je wel wil afspreken, maar geen idee hebt wat je dan wil gaan doen.

Tip: Als het mogelijk is, graaf de trampoline dan in de grond in. Op die manier heb je niet het risico dat iemand van de trampoline afvalt en iets breekt. Ook is het voor kinderen makkelijker om erop te komen.

Indoor trampolines

Tegenwoordig heb je niet alleen trampolines voor in de tuin, maar zijn er ook bedrijven die als verdienmodel indoor trampolines hebben. Voorbeelden hiervan zijn jumpsquare en bounz. Bij deze indoor trampoline parken, heb je een groot oppervlak aan naast elkaar liggende trampolines. Dit is heel leuk als uitje voor kinderfeestjes, maar ook ouderen gaan hier naartoe. Turners gebruiken de trampolines om te oefenen met luchtacrobatiek. Freerunners kunnen hier rustig al hun moves oefenen zonder het risico te lopen om op de straatstenen te vallen. Of misschien heb jij als ouder/volwassene ook wel gewoon even overal genoeg van, wil je je weer even kind voelen. Bij deze indoor trampoline parken maakt het allemaal niet uit, iedereen komt er om gewoon plezier te hebben.

Filosofie

Hoewel trampolines meestal met kinderen geassocieerd worden, denk ik zeker dat het als volwassene ook belangrijk is om af en toe te springen. Hoewel niet altijd letterlijk op een trampoline, kan dat wel af en toe heel leuk zijn. Maar ook in het leven denk ik dat het goed is om af en toe de sprong te wagen. Durf de sprong te wagen om te doen wat je leuk vindt in het leven, en om niet vast te blijven zitten.