Weer een mooie view op mijn achtertuin

De afgelopen maanden heb ik de handen uit de mouwen gestoken en ben ik druk aan het klussen geweest in huis. Hierdoor heb ik de tuin een beetje verwaarloosd. In de winter is dat niet zo erg, want je zit toch niet buiten. Nu de temperaturen weer stijgen en het zonnetje vaker tevoorschijn komt, schrok ik wel van the not so happy view op mijn achtertuin. Ik dacht eindelijk klaar te zijn met klussen, maar al het puin vanuit het huis had zich opgestapeld in de tuin. Kortom, ik had vooral de rommel verplaatst tijdens het verbouwen in plaats van dat ik het gelijk op had geruimd. Wat doe je dan? Hoe zorg je weer voor een mooie, happy view op je achtertuin?

Letterlijk puin ruimen

Er zat niets anders op: het vuil moest weg. Ik kon hiervoor kiezen uit twee opties: alles zelf naar de stortplaats van de gemeente te brengen of simpelweg een container huren. Zoals je misschien wel kunt raden, ben ik een container gaan huren. Als ik namelijk alles naar de stortplaats zou gaan brengen, dan moest ik alsnog weer een aanhangwagen of dergelijke huren. Door een container te huren bespaar ik mezelf een hoop moeite! Het enige waar je op moet letten bij een container huren, is dat je wel het juiste afval erin gooit. Wanneer je een puincontainer huurt, mag er logischerwijs alleen puin in. Ik had mijn container gehuurd bij GP Groot. Ik kon zelf aangeven hoe groot de container was. Vervolgens werd de container geplaatst. Eenmaal volgegooid met al het puin van de verbouwing werd de gehuurde container weer opgehaald. Daar hoefde ik niets voor te doen!

Voorzichtig met puin omgaan

Het puin dat overal in mijn achtertuin slingerde, bevatten stiekem nogal wat scherpe hoeken en uitsteeksels. Nou ben ik niet de meest handige persoon. Dat wil zeggen dat ik mezelf nogal snel bezeer aan de meest stomste dingen die je kunt bedenken. Daarom had ik vooraf wel gezorgd dat ik de nodige spullen in huis had om voorzichtig met het puin om te gaan. Denk hierbij aan handschoenen en meer van dat soort beschermende spullen. Aangezien het afval goed gescheiden moet zijn, raad ik je aan om dit gewoon ook te doen. Zo had ik behoorlijk wat puin waar nog oude gipsplaten aan vast zaten, stukken behang aangeplakt waren of simpelweg onder de meuk zaten. Aangezien ik toch al de nodige beschermkleding aan had, heb ik dit natuurlijk gelijk netjes gedaan.

Na een hoop zwoegen en zweten was de gehuurde container lekker vol. De volgende dag werd de container opgehaald en eindelijk was het moment daar. Ik kon weer heerlijk genieten van het uitzicht op mijn achtertuin!