Hoe overleef je de hitte? Wij geven je een aantal tips

De zomer is echt begonnen en dat is te merken. Het is namelijk heel warm in Nederland. Sommige mensen vinden de tropische temperaturen heerlijk, terwijl anderen de temperatuur liever een paar graden zien dalen. Omdat we de hitte in Nederland niet gewend zijn, is het belangrijk om een aantal zaken in de gaten te houden. In deze blog geven we je een aantal tips om de tropische temperaturen te overleven.

Drinken

Ten eerste is het altijd belangrijk om goed te drinken. Veel mensen doen het liefst zo veel mogelijk ijsklontjes in hun water, zodat het lekker koud is. Maar ijskoud water kost juist energie. Ga dus liever voor lauw water. Drink veel, en verdeel dit goed over de dag. Zo hoef je ook niet zo vaak naar het toilet te rennen. Dranken zoals bier en koffie kun je juist beter vermijden. Deze verhogen namelijk alleen maar het risico op uitdroging. Probeer ook niet te veel frisdrank te drinken, dit helpt namelijk niet zo goed. Je dorstgevoel zal hiermee niet weggaan.

Kleding

Ook met je kleding kun je het beste rekening houden met deze hoge temperaturen. Draag luchtige kleding van natuurlijke materialen, zoals linnen en katoen. Synthetische stoffen kun je het beste vermijden. Kies een kleur waarin je je fijn voelt. Zweet je snel? Dan is grijs af te raden, omdat je daar elk druppeltje zweet in ziet. Maak je outfit af met een hoofddeksel. Dit ziet er stijlvol uit en zorgt er bovendien voor dat je hoofd koel blijft. Kies wel een hoofddeksel wat niet te strak rond je hoofd zit, want dit kan ook weer hoofdpijn veroorzaken. Draag je normaal gesproken sieraden? Laat deze nu lekker achterwege, want sieraden warmen op door de zon en plakken aan je huid.

Dagindeling

Vlieg je normaal van de ene afspraak naar de andere? En zit je nooit stil? Dan is het wellicht verstandig om je dagindeling een beetje af te stemmen op het warme weer. Loop dus iets langzamer en neem iets meer rust. Zoek ook de koele plekken op en wandel vaker door de schaduw in plaats van door de zon. Smeer je goed in als je toch in de zon bent en neem ook altijd een flesje zonnebrand mee, evenals een flesje water.

Houd je huis koel

Het is heerlijk als je huis koel blijft. Zo heb je altijd een koele plek waar je even rustig kunt ontspannen. Dit betekent dat je overdag het beste de ramen en rolluiken dicht kunt houden. Zo houd je de warmte buiten. Als het ‘s avonds voldoende is afgekoeld kun je de ramen en deuren weer openen. Vind je het vervelend dat er muggen naar binnen vliegen? Laat dan een hordeur op maat plaatsen! Deze past perfect op jouw deur en je zult geen last meer hebben van vervelende insecten.