Mijn hippe reisouders

Franse campings

Terugblikkend op 2019 tot nu toe deed ik een interessante conclusie: mijn ouders hebben een hipper leven dan ik. Waar ze vroeger nooit met zijn tweeën er op uit gingen (wij mochten altijd mee), verlaten ze nu met enige regelmaat de Nederlandse bodem. En niet zomaar naar de camping in Frankrijk of een richting een gehuurde villa met eigen zwembadje in Italïe, maar echt ver. Ver-ver, zeg maar. Dit is een enorme switch, ware ze altijd stug volhielden dat reizen niet echt iets voor hun was en ze snel hun huis en eigen spulletjes weer miste. Ik was gisteren even langs om te vragen hoe hun vorige reis geweest is, en ja hoor: ze hebben nu alweer de volgende gepland!

Rondreis Canada

Ik zal eerst even wat dieper ingaan op hun vorige reis. Avontuur 1: vakantie Canada. Begin november belde mijn vader of ik het weekend erna druk was. “Niet echt”, gaf ik aan “Mooi, dan breng jij ons naar Schiphol.” Aangezien mijn vader werkloos is en mijn moeder parttime werkt, kunnen ze er makkelijk tussenuit. “Waar gaat de reis heen, Spanje?” Mijn vader is namelijk dol op Spanje, en met name de Canarische Eilanden omdat je hier zo uitgebreid kan eten en drinken voor een prikkie. Hij gaf aan deze keer iets langer te moeten vliegen. Ik had echter nooit gedacht dat dit naar de andere kant van de wereld zou zijn. Het plan: ze zouden rondtrekken met een camper door Canada, van Oost naar West. Daarbij zouden ze een oude vriendin van mijn moeder opzoeken die in Quebec woont. Ze zouden hopelijk voor kerst terug zijn, maar hadden de ticket terug nog niet geboekt. Ik was in shock. Mijn ouders die altijd alles vooruit plannen, zonder concreet plan?

Reisgekkies

Het heeft me behoorlijk wat grijze haren opgeleverd. Wat als ze verdwalen? Wat als ze een wandeling maken en verdwalen omdat hun Frans niet verder gaat dan “Croissant”? Wat als ze worden opgegeten door een grizzly-beer. De rollen waren compleet omgedraaid: ik werd de bezorgde ouder. Uiteindelijk viel het gelukkig reuze mee. Ze zijn maar één keer verdwaald en hebben voornamelijk de tijd van hun leven gehad. En blijkbaar smaakte deze trip naar meer. Ze vertrekken namelijk in het voorjaar met een nieuw plan. Houdt uw hart vast, allen, het plan: Safari Namibië. Blijkbaar was een Grizzly van afstand zien niet genoeg, en gaan ze nu door voor een kiekje van de Big 5. Ik ben benieuwd wat hierna op de planning staat en of mijn leven ooit zo spannend zal worden. Het koloniseren van Antartica? Ik laat me verrassen.