Het eerste formele event waar ik gast was

In een leven maak je veel uiteenlopende dingen mee. Alle ervaringen, herinneringen en onvergetelijke momenten zijn vaak het resultaat van keuzes die je maakt. Soms zijn het lastige beslissingen, soms worden de keuzes voor je gemaakt en andere keren heb je niet eens door dat je kiest. Dat is zo bijzonder aan het leven. Per toeval ben ik een keer op een formeel evenement terecht gekomen. Mijn vriend destijds was lid van een studentenvereniging en je ziet de bui al hangen: ze hadden een feest georganiseerd met een duidelijke dresscode. Iedereen moest gekleed gaan volgens de etiquette van white tie, oftewel rokkostuums.

Mijn outfit

Vroeger dacht ik wel eens (zoals veel vrouwen) dat mannen het aanzienlijk makkelijker hebben wat kleding betreft. Een overhemd op een pantalon met een net colbert en je bent klaar. Nou, ik kan je vertellen dat in dit geval ik het een stuk makkelijker had dan mijn vriend. Tijdens mijn eerste formele evenement wist ik niet wat ik aan moest doen. Na een korte zoektocht op internet kwam ik er al gauw achter dat een nette jurk met een gepaste lengte een uitstekende keuze is. De outfit van mijn vriend was wat lastiger te scoren. Hij moest immers een formeel kostuum aan.

Zijn rokkostuum

Voordat ik naar dit event ging, was ik nog nooit in aanraking gekomen met termen als “white tie” of “rokkostuum”. Nu moest ik ineens mijn vriend helpen een rokkostuum te vinden die voldeed aan de etiquette. Zo moest hij de juiste pantalon dragen in combinatie met het correcte overhemd en uiteraard kon de verplichte rokjas niet ontbreken. Persoonlijk voelde ik me wat overweldigd en gefrustreerd. Zijn outfit was zijn verantwoordelijkheid, vond ik. Zeker omdat het zijn studentenvereniging was! Uiteindelijk heb ik hem toch geholpen. Ik wilde wel met een happy view terugkijken op deze ervaring. Het was immers mijn eerste formele evenement.

Dé webshop voor herenmode

Aangezien we destijds studenten waren, mocht het kostuum natuurlijk niet te veel kosten. Tegelijkertijd kon mijn vriend ook niet verschijnen in een rental of cheapass pak. De oplossing voor ons dilemma (vooral zijn dilemma) kwam in de vorm van GENTS. Deze webshop heeft ook fysieke winkels. Daar kun je eenvoudig allerlei pakken en kostuums passen. Bovendien is het prijskaartje ook schappelijk! Dus wij gauw een compleet rokkostuum scoren voor mijn vriend en we waren klaar voor het evenement.

Het was wel een beetje vreemd, vond ik. Zo’n formele setting is niet helemaal weggelegd voor mij. Het was alsnog een ontzettend gezellig feest. Zou ik in de toekomst weer naar zo’n formeel evenement gaan? Jazeker! Het blijft namelijk een herinnering waar ik met een happy view op terug kan kijken.