Gezond de winter door naar de start van de zomer

De winter is voorbij, maar deze stond volledig in het teken van de griep. Meer Nederlanders dan ooit hebben de griep te pakken en ook in jouw omgeving zullen er vast mensen zijn die ziek op bed liggen. Hoe komt het toch dat veel mensen in deze tijd van het jaar ziek zijn en wat kun je hiertegen doen? Eén van de redenen is het donkere weer buiten, waardoor je lichaam minder Vitamine D opneemt. Ook het slechte weer heeft een negatieve invloed op de weerstand. Weersomstandigheden als regen, sneeuw of vochtigheid stellen de weerstand van de Nederlander echt op de proef. Het is dus helemaal niet opvallend dat veel Nederlanders in dit jaargetijde ziek zijn. In deze blog ga ik verschillende gezondheidstips en voedingstips met jullie delen, zodat je zo gezond mogelijk de donkere maanden door kunt komen.

Tips voor de gezondheid

Over het algemeen komt men minder vaak buiten in de winter, vanwege het slechte weer en de kou. Toch is het erg belangrijk om ook in de winter regelmatig buiten te komen. Zelf werk ik op kantoor en loop ik daarom in de pauze altijd even 30 minuten buiten. Los van de verfrissing voor brein en geest is het ook nog eens heel goed voor de gezondheid. Tevens zorgt dit daglicht weer voor de nodige vitamines, welke je een gelukkiger gevoel zullen geven. Naast vitamine D, welke ook aangevuld kunnen worden met gezondheidspillen, speelt vitamine B ook een grote rol bij de zogeheten winterdip. Door uw dagelijkse voeding aan te vullen met de nodige vitaminepillen, welke eenvoudig te verkrijgen zijn bij de drogist, help je jezelf een handje.

Voedingstips

Wat betreft de voeding gedurende de wintermaanden, heb ik ook een aantal tips voor jullie. Maaltijdsoepen zijn bijvoorbeeld gemakkelijk en erg gezond om te eten. Daarbij kun je met één pan wel twee maaltijden nuttigen. Bij de meeste supermarktketens verkopen ze standaard soeppakketten welke alle groentes bevat die nodig zijn om een overheerlijke maaltijdsoep te maken. Wintergroenten als bloemkool en broccoli barsten van de vitamine c en zijn daarom erg goed om te eten. Je kunt er uiteraard stamppotten mee maken, maar wellicht zijn ovenschotels nog wel veel lekkerder (en makkelijker). Op het gebied van fruit zijn citrusvruchten het allerbelangrijkst. Deze vruchten vullen de voedingsstoffen van de groentes aan.