Tips tegen winterdips

Het is normaal als jij je in de winter minder fit, moe of zelfs grieperig voelt. Het is buiten donker en kouder. Bovendien zijn de dagen nog redelijk kort. Al die omstandigheden hebben invloed op onze gezondheid en vervolgens op ons humeur. Gelukkig kun je jezelf een handje helpen tijdens de grauwe wintermaanden. Denk bijvoorbeeld aan het slikken van extra magnesium en vitamine D. Of ga een extra keertje sporten in de week. Je zou je sportsessie zelfs naar buiten kunnen verplaatsen! Met deze tips bied je eenvoudig wat extra weerstand tegen de welbekende, beroemd en beruchte winterdip.

Frisse neus

Misschien moet je er niet aan denken, maar zelfs als de temperatuur onder het vriespunt daalt, is het essentieel om naar buiten te gaan. Hoe meer daglicht je meemaakt, des te beter je slaapt. Laten we bovendien even eerlijk zijn: daar worden we allemaal gelukkiger van. Plus door buiten te zijn, krijgen we ook nog eens meer zuurstof binnen. Dat helpt weer goed bij het ademhalen als onze neus helemaal verstopt zit. Daarnaast kun je naar buiten gaan goed combineren met een extra sportsessie. Sporten geeft naast energie ook een gevoel van voldoening. Dan kun je aan het einde van de dag zonder schuldgevoel lekker lui op de bank ploffen.

Vitamines en mineralen

De supermarkt ligt vol met allerlei lekkers. Hierdoor het is al moeilijk zat om je dieet gezond en gebalanceerd te houden. Nu staan er gedurende de wintermaanden ook nog verschillende feestdagen op de agenda en al snel hoor je jezelf zeggen: “Het is maar één keer in het jaar.” Je hebt natuurlijk volkomen gelijk! Maar al dat lekkers en al die gezelligheid duurt vaak veel langer dan die ene of die ene twee dagen in het jaar. Daar komt nog eens bij dat het ook belangrijk om je magnesium, vitamine D en C en alle andere belangrijke vitamines en mineralen op peil te houden. Het slikken van voedingssupplementen kan daar enorm bij helpen. Zo is onder andere magnesium een mineraal dat nodig is voor de vorming van botten en spieren. Daar wil je geen tekort aan hebben. Raadpleeg indien nodig wel jouw huisarts voordat je voedingssupplementen gaat slikken.

Een goede combinatie van sporten, de buitenlucht en voldoende vitamines en mineralen is eigenlijk essentieel voor ieder seizoen, niet alleen de winter. Maar het is in de winter wel extra belangrijk om op te letten. Door het weer, de temperatuur en al die feestjes gaan we namelijk snel aan die belangrijke punten voorbij. Dat terwijl dit juist dingen zijn die in de zomer vaak bijdragen aan onze vrolijkheid en gezondheid. Dus hup, hup vandaag een extra rondje lopen in het park en dan vanavond een goede maaltijd, gevolgd door een ontspannende nachtrust en dan zijn we weer een dag dichterbij de lente.