Happy in een mooie douchecabine

Waar steeds meer mensen tegenwoordig voor een inloopdouche kiezen worden vaak de voordelen van een klassieke douchecabine vergeten. Er zijn twee soorten typen douchecabines, een douchecabine met achterwand en een douchecabine zonder achterwand. Een douchecabine met achterwand staat ook wel bekend als een complete douchecabine. Een van de voordelen van een douchecabine met een achterwand is dat het kitwerk van de achterkant niet beschadigd raakt door nat worden en de cabine kan in een niet betegelde kamer worden geplaatst. Dit bespaard ook veel kosten in verdere betegeling van de achterwand omdat bij een complete douchecabine dit niet nodig is.

Onze eigen douche

Op een persoonlijk vlak hebben we bij ons huis de oude douchecabine vervangen door een complete douchecabine. Samen met de rest van de betegeling, een nieuwe sauna en een luxe bad gaf dit de badkamer een veel mooiere uitstraling. Het is wel aan te raden om een badkamer renovatie in de zomer uit te voeren omdat er vaak in de winter een noodbadkamer moet worden geïnstalleerd. Ins ons geval was deze nooddouche gemaakt in de garage. Na het wakker worden moesten we dus de trap af en keuken door naar de door de wintervorst ijskoude garage. Uiteindelijk was het wel zo dat de douche erg mooi was afgemaakt.

Nu komt een complete douchecabine natuurlijk in vele verschillende vormen en maten en in verschillende prijsklassen. Wanneer men gaat voor een luxere complete douchecabine met achterwand zijn deze vaak uitgerust met bijvoorbeeld dikker veiligheidsglas. Deze soort douchecabines hebben vaker ook een luxer design. Sommigen hebben een eleganter design terwijl weer andere cabines een meer futuristisch design heeft. Weer een geheel eigen vorm van een douchecabine is de zogenaamde stoomdouchecabine. De stoomcabine is een douchecabine die veel meer mogelijkheden heeft. In zekere zin functioneert deze soort cabine als een sauna alleen is hij minder warm en geeft hij een andere ervaring.  Een stoombad heeft een luchtvochtigheid van meer dan 90 procent welke tussen de 40 en 50 graden Celsius wordt.

Alternatieven

Wanneer mensen voor een inloopdouche kiezen willen ze graag vaak ook een regendouche. Deze vorm van douchekop is breder een geeft het gevoel van in de regen staan onder de douche. Deze regendouchekop kan ook gewoon in een douchecabine met achterwand geïnstalleerd worden. Houdt er desondanks wel rekening mee dat een dergelijke douchekop meer water gebruikt dan een normale douchekop. Dit kan uiteindelijk tot een hogere waterrekening leidden. Uiteindelijk is de keuze voor een complete douchecabine of een inloopdouche aan de consument. Elk heeft zijn eigen voordelen en nadelen.