Zo ga je happy naar je werk toe

Hoe leuk je baan ook is, vroeg opstaan en lange dagen maken is niet altijd iets waar je zin in hebt. Werk is lang niet altijd leuk en dit betekent dat je er zelf het beste van moet maken. Doe je dit niet, dan wordt het alleen maar lastiger om elke ochtend je bed uit te komen. In deze blog geef ik tips hoe je happier naar je werk toe gaat. Op deze manier wordt je werk leuker en kom je veel makkelijker de week door.

Neem ‘s ochtends een momentje voor jezelf

Hoe geweldig de technologie tegenwoordig ook is, smartphones kunnen verschrikkelijk zijn. Ik maakte altijd de fout om meteen als ik wakker werd mijn ongelezen email te checken. Doe dit alsjeblieft niet. Als je dit wel doet, zie je meteen alles wat je die dag nog moet doen en raak je al helemaal in de stress. Dit zorgt voor een hoop onnodige negativiteit. Neem in de ochtend dus eerst even een momentje voor jezelf en doe iets waar je rustig van wordt. Zo neem ik zelf altijd veel tijd om een lekker ontbijtje te maken en eet ik dit rustig op met een aflevering Friends. Misschien werkt het voor jou om yoga te doen, muziek te luisteren of even buiten te wandelen. Hierna mag je natuurlijk best je telefoon op laptop erbij pakken, maar je stapt in ieder geval niet met het verkeerde been uit bed. Zo ga je uitgerust en zonder negativiteit naar je werk toe!

Kleed je stijlvol en comfortabel

Hoewel ik 9 van de 10 keer het liefst in mijn trui en joggingbroek naar werk zou gaan, weet ik dat dit geen goede keuze is. Ten eerste zou mijn baas dit natuurlijk niet helemaal goedkeuren. Bovendien merk ik dat een leuk uiterlijk mij goed laat voelen en ik zo positiever aan de dag begin. Zorg dus dat je niet elke ochtend naar dezelfde saaie werkoutfit grijpt. Ga eens in de winkel op zoek naar stijlvolle en kleurrijke items waarin je je goed voelt. Of probeer het eens online. Als je zoekt op ‘Blazer dames’ krijg je honderden verschillende kleuren, pasvormen en patronen. Zoekt iets dat je echt leuk vindt en past bij je eigen stijl. Zodra je je zelfverzekerd voelt in de kleding die je naar werk draagt, zul je een stuk positiever de dag doorgaan. Bovendien zul je door je toegenomen zelfverzekerdheid misschien zelfs betere prestaties leveren!