Kamperen in een safaritent: dat is pas leuk!

Wij Nederlanders zijn een volkje dat graag mag kamperen. Maar zeg nou zelf, op een gegeven moment hebt je dat gemartel in een koepeltentje wel een keer gezien. Alles op je knieën doen gaat toch vervelen. Koken, omkleden, je bed opmaken, op een gegeven moment ben je er gewoon klaar mee. Een safaritent kan dan de oplossing zijn. Een safaritent is een mooie ruime tent die je de vrijheid van het buitenleven geeft, maar toch de luxe van thuis. In een safaritent ga je ook niet meer kamperen. Je gaat dan voor GLAMPING. Glamorous kamperen dus. In een safaritent ben je van alle gemakken voorzien. Maar door het tentdoek heb je nog wel het idee dat je buiten leeft. Heerlijk!
Safaritent

Een safaritent aanschaffen als particulier?

Natuurlijk kun je als particulier een safaritent aanschaffen. Je moet alleen niet het idee hebben dat je deze tent gaat gebruiken om rond te trekken. Het opzetten kost veel tijd en de tent neemt veel ruimte in de auto in beslag. Zeker wanneer je er ook nog voor kiest om een houten vloer in de tent te gebruiken. En dat is wel aan te raden. Je bent lekker aan het glampen, dan wil je niet door de prut en het gras moeten lopen in je eigen tent.

De safaritent wordt steeds populairder op campings

Op veel campings kon je altijd al een tent of een caravan huren voor het seizoen. Maar tegenwoordig zie je steeds vaker dat je ook kunt kiezen voor een safaritent. En dat is fijn. Zo’n tent geeft namelijk wat extra’s aan je vakantie. Je hebt een eigen huisje, maar nog steeds een tent. Deze tent is van alle gemakken voorzien. Maar je kunt er vaak ook voor kiezen om het sober te houden. Zo moet je in veel gevallen nog steeds gebruik maken van het gemeenschappelijke toilet- en douchegebouw. Maar dat weet je als je gaat kamperen.

Een safaritent is geschikt voor meer personen

Een safaritent is niet direct een tentje voor jou alleen. Al heb je dan wel lekker de ruimte. Wat bijvoorbeeld leuk is, is om met je vriendinnen een glampingweekend te houden in zo’n mooie tent. De bedden zijn prima en de koelkast vul je zelf. Reken maar dat je plezier zult hebben. Je moet alleen rekening houden met de andere mensen op de camping. Het blijft een (dun) tentdoek, waar iedere schater- of giechelbui keihard doorheen komt.