Vakantie Marokko: fascinerende steden en sferen

Vakantie in Marokko klinkt eigenlijk nóg exotischer dan een vakantie in Afrika. Het Noord-Afrikaanse land van woestijnen, couscous en muntthee is een geweldige locatie om in weg te dromen en zorgeloos te genieten. Tijdens een vakantie Marokko dompel je jezelf in de sprookjesachtige sferen waar het land zo befaamd om is. Bezoek Marrakech of Casablanca en geniet van historie en cultuur en smul van heerlijke gerechten uit de Marokkaanse keuken. Tijdens een vakantie Marokko kan de beroemde cuisine natuurlijk niet ontbreken. Verse munt en allerlei soorten kruiden worden gebruikt om traditionele Marokkaanse gerechten te bereiden. Een vakantie Marokko is echter meer dan dat.

Vakantie Marokko: Marrakech

Marrakech is niet gewoon een stad, het is een van de vier koningssteden van Marokko. Het centrum van Marrakech staat tevens op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad spreekt tot de verbeelding en een bezoekje aan deze koningsstad mag je eigenlijk niet overslaan wanneer je op vakantie in Marokko bent. Heerlijk tot rust komen, participeren in verschillende activiteiten, cultuur snuiven of elke avond rijkelijk dineren: Marrakech is de place to be. Wanneer je Marrakech bezoekt tijdens je vakantie Marokko, mag ook een bezoekje aan een van de velen hamams (badhuizen) niet ontbreken. Even heerlijk relaxen in een van de traditionele spa’s. Geniet van een van de behandelingen zoals een stoombad, gommage, massage schoonheidsbehandeling en nog veel meer.

Woestijnen en authenticiteit

Marokko is een ware beleving. Wanneer je zowel de zon wilt opzoeken tijdens je vakantie, als cultuur opdoen (en heerlijk wilt dineren) is er bijna geen betere en meer toegankelijke bestemming dan Marokko. Het Noord-Afrikaanse land ligt maar op een paar uur vliegen afstand en het is weer eens wat anders dan Spanje, of Italië. Bezoek het fabelachtige Casablanca en Rabat en alle authentieke berberdorpjes daartussen en ervaar Marokko. Blijf een nachtje in de woestijn overnachten met locals, of andere reizigers en doe ervaringen op die jaren meegaan. De mensen zijn vriendelijk, het eten heerlijk, de markten druk en vol en de nachten romantisch.

Naar Marokko!

Stille kustplaatsjes, drukke markten, enorme valleien en oude kashba’s: een vakantie Marokko heeft voor iedereen wat in petto. Meer weten over de ervaringen van Marokko reizigers? Lees een van de reisverslagen, geschreven door deelnemers van Marokko groepsreizen. Voor meer informatie – of goede tips – voor een vakantie in Marokko, kun je kijken op websites van reisbureaus. Hier lees je alles over privé reizen, single reizen en groepsreizen en kun je vragen stellen aan reisspecialisten.