Baden in luxe: een bad of douchecabine?

Als je je badkamer aan het inrichten bent, kun je misschien niet kiezen tussen een bad of een douchecabine nemen. In een bad kun je namelijk lekker badderen maar ook douchen (er van uitgaande dat je er een douchekop bij hebt of neemt). In een douchecabine kun je echt alleen douchen, maar je bespaart wel ruimte. Waar kies je voor? In deze blog ga ik de verschillen na en leg ik je uit waarom je uiteindelijk kunt gaan voor een bad of douchecabine bij Douche Concurrent.

Bad

Een bad is natuurlijk de meest luxe optie van de twee. Een vrijstaande badkuip straalt ultieme luxe uit. Je kunt een ligbad nemen met van die pootjes voor een ouderwetse look, of juist een hele strakke badkuip voor die moderne uitstraling. Daarnaast kan het bestaan uit mooie materialen. De vraag die je je zelf moet gaan stellen, is of je houdt van lekker luilakkeren met een boek of muziek, of dat eigenlijk nooit doet. Als je dat nooit doet, betekent dat niet het einde voor het bad. Je kunt namelijk door het nemen van een ligbad jezelf activeren om ook daadwerkelijk deze vorm van relaxatie te gaan doen. Het hebben van een bad kan je eigenlijk soort van dwingen (al is dwingen een naar woord) om deze rust te nemen.

Douchecabine

Een douchecabine is geschikt voor snelle mensen die eigenlijk nooit willen stilstaan. Dat is in de maatschappij tegenwoordig steeds meer zo, maar als je denkt dat dat geen goede zaak is kun je beter voor een ligbad gaan. Als je jezelf wel herkent in het snelle leventje is een douchecabine ideaal. Het vergt relatief weinig onderhoud ten overstaande van een bad of een inloopdouche. Er bestaan ook glazen douchecabines voor een luxe uitstraling. Er zijn allerlei soorten douchecabines zoals hoekcabines of juist gesloten cabines. Nogmaals, ga bij jezelf na of je van het uitrusten bent, of van het even snel opfrissen.

Bad of douchecabine bij Douche Concurrent

Het merk dat ik persoonlijk het meeste aan kan raden op het gebied van badkamerinrichting is de Douche Concurrent. Neem bijvoorbeeld een douchecabine bij Douche Concurrent en je hebt altijd kwaliteit. Het (lig)bad zal zijn gemaakt van de hoogste materialen, en de douchecabine bestaat bijvoorbeeld uit veiligheidsglas. Douche Concurrent beschikt over experts die je kunnen adviseren over je badkamer en alles eromheen. Ook zij kunnen je helpen met de keuze maken tussen badkuip en douche. Zo kun jij lekker genieten van je badkamer.