Helemaal happy met rozenblaadjes op je bruiloft

De grote dag is bijna aangebroken, jullie bruiloft. Hier hebben jullie al maanden naar uitgekeken en alles is tot in de puntjes geregeld. De locatie, de jurk en het pak, de muziek, de catering en ten slotte de decoratie van jullie bruiloft zijn allemaal uitgezocht en geperfectioneerd. In de dagen voor de bruiloft krijg je de kans om alle puntjes op de i te zetten en om te checken of je niets bent vergeten. Wil je dat jouw bruiloft helemaal perfect is en alles er geweldig uitziet? Vergeet dan de rozenblaadjes niet!

Rozenblaadjes op je bruiloft

Een trouwerij is de meest romantische en liefdevolle bijeenkomst die er is, en er is maar één bloem die dit perfect symboliseert. De roos staat voor romantiek, liefde, intimiteit en genegenheid en is daarom perfect voor een bruiloft. Op de meeste bruiloften staat de bruidegom bij het altaar te wachten op de bruid, die door haar vader of een ander familielid word begeleidt naar hem toe. Dit gangpad is een belangrijk onderdeel van de bruiloft, omdat dit de eerste entree van de bruid is. Alle gasten en de bruidegom zien de bruid hier voor het eerst, dus dit is een onderdeel wat er perfect uit moet zien. Het is prachtig om het gangpad te versieren met rozenblaadjes. De rozenblaadjes worden dan gestrooid door bloemenmeisjes en jongens. Deze lopen voor de bruid het gangpad af en strooien de rozenblaadjes uit een bloemenmandje op het gangpad. Een prachtig ritueel!

 

Decoreren met rozenblaadjes

Naast het gebruiken van rozenblaadjes bij de ceremonie is het ook geweldig om de receptie ruimte ermee te decoreren. Je kunt ze bijvoorbeeld neerstrooien bij de entree, of in het gras buiten. Ook kunnen de rozenblaadjes worden gebruikt om de tafels te versieren. Strooi nadat de tafels zijn gedekt verschillende kleuren rozenblaadjes in het midden van de tafel voor een geweldig effect. Of gebruik de blaadjes om de tafel te decoreren waarop jullie het gastenboek zetten. Jullie kunnen kiezen voor veel verschillende kleuren, dit hangt vooral af van het thema van jullie bruiloft. hierbij kunnen jullie kiezen uit witte blaadjes, rode blaadjes, roze blaadjes, gele blaadjes, blaadjes met een peach kleur, blauwe blaadjes, oranje blaadjes en zelf blaadjes met de kleur zwart. Heeft jullie bruiloft een klassiek thema? Dan passen de witte blaadjes waarschijnlijk het beste bij de rest van de decoratie. Het is ook prachtig om verschillende kleuren door elkaar gebruiken. Of doe eens gek en gebruik ze allemaal! Het is jullie feestje.