Hoe je happy gaat backpacken voor de eerste keer

Meer dan ooit tevoren is het populair om op reis te gaan. Het maakt niet uit hoe oud je bent, het maakt niet uit waar je precies naar toe gaat: zolang je maar op reis gaat. Ergens is dat ook helemaal niet zo gek. Mensen worden namelijk gelukkig van op reis gaan. Even de bekende omgeving verlaten en nieuwe ervaringen opdoen is goed voor een mens. Ik merk het zelf ook aan de mensen uit mijn directe omgeving. Vrijwel iedereen gaat bijvoorbeeld backpacken. Daarom leek het mij een goed idee om je wat tips en advies te geven zodat jij met een happy view gaat backpacken voor de eerste keer.

Bereid alleen de nodige dingen voor

Ik heb gemerkt aan mijn eigen backpack reis en aan die van mijn vrienden dat je niet alles van tevoren kan of hoeft te weten. Bovendien is het heel normaal als jij je een beetje angstig voelt. Het is namelijk ook gewoon ontzettend spannend! Natuurlijk kan je er wel voor zorgen dat je de nodige dingen goed voorbereid zodat je de reis vol goede moed kan starten. Zo is de kwaliteit van je backpack ontzettend belangrijk. De aankomende tijd ga je namelijk je hele wereld met je mee dragen in die backpack. Daarom moet je backpack aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet een degelijke backpack tegen een stootje kunnen en genoeg vakken hebben. Naast een goede backpack is het ook verstandig om zaken als toiletartikelen waar je echt niet zonder kan in te pakken. Maar onthoud: don’t overpack!

Focus niet op het perfecte plaatje

Een andere dikke tip die ik je wil meegeven, is dat je niet te veel moet denken. Leg jezelf geen beperkingen. Denk bijvoorbeeld niet aan de dingen die je misschien gaat missen. Focus niet op het perfecte plaatje maken met je camera. De foto’s moeten immers niet mooier of belangrijker zijn dan de algehele ervaring. En geloof me, dat gebeurt regelmatig. Ik heb het zo vaak gezien. Dan sta je ergens met je backpack op de rug te genieten van het uitzicht en 5 anderen zijn druk met foto’s maken. Zij nemen niet eens de tijd om echt even de omgeving in zich op te nemen. Een paar dagen later waren ze het moment alweer vergeten. Dat is zo zonde. Daarvoor ga je niet op reis met je wereld in een backpack.

Blijf altijd vrij en flexibel

Ten slotte wil ik je nog even op het hart drukken dat je niet te geregeld moet zijn. Tijdens het backpacken kan er van alles gebeuren. Je kunt spullen kwijtraken, je kan je backpack te vol stoppen en je kan verliefd worden op een plek of persoon. Het maken van plannen is van tevoren weliswaar de helft van de lol, maar op het moment zelf moet je dat soms loslaten. Blijf daarom altijd vrij en flexibel. Limiteer jezelf niet te veel. Als je dat doet, dan weet je zeker dat jouw backpack reis een succes wordt.