Jobe Wetsuit

Een Jobe Wetsuit is in Nederland één van de meest verkochte wetsuits. Neopreen pakken worden gebruikt voor verschillende watersporten. Elke watersport heeft andere kenmerken en daardoor wordt er een andere functionaliteit gevraagd van de pakken. Jobe is een Nederlands watersportmerk wat een totaal aanbod watersportartikelen heeft. Zoals wakeboards, waterski’s en kneeboards. De wetsuits uit het assortiment zijn dan ook voornamelijk geschikt voor deze watersporten. Daarnaast kan de watersportkleding van Jobe ook gebruikt worden voor vele andere recreatieve sporten op het water. Een Jobe wetsuit is er in verschillen prijs niveau’s, zo is er voor elk budget en niveau een passen pak.

Jobe Wetsuit Kopen

Hoe werkt een wetsuit? Een Jobe wetsuit of ook wel surfpak genoemd is gemaakt van Neopreen, het neopreen sluit nauw op het lichaam aan. Tussen het pak en het lichaam komt een laagje water te staan wat door het lichaamstempratuur het lichaam warm houdt. De dikte van het neopreen bepaalt de isolatie van het neopreen. Welke isolatie/neopreen dikte nodig is hangt van de temperatuur van het water. En dus minder van de buiten temperatuur. Wanneer het 20 graden is in het voorjaar kan het water nog wel behoorlijk koud zijn. Dan volstaat een zomer wetsuit nog niet. In het najaar kan dit juist tegenovergesteld zijn.

Jobe Wetsuit Steamer

Tijdens de koudere maanden van het jaar kan het water erg koud zijn, een goed pak om in de winter het water op te gaan is dan ook van belang. Een Jobe Steamer is ontwikkeld om tijdens de winter maanden toch het water op te kunnen. Een populair model is Jobe Wetsuit Yukon, dit model neopreen pak is er in zowel een heren als dames model. Er kan gekozen worden tussen een 4/3 of 5/4 dikte. Dit wil zeggen dat het neopreen 4 of 5 mm dik is op het lichaam en 3 of 4 mm dik op de armen en benen.

Jobe Wetsuit Shorty

In de zomer het water op maar toch graag een beschermende laag? Een shorty wetsuit is een pak zonder bescherming op de benen en armen. Vaak is de dikte van een shorty minimaal. Het voordeel van een shorty wetsuit is dat je toch een beschermende laag tijdens bijvoorbeeld een val op het water. Ook kan een isolatie van 2mm in de zomer prettig zijn. Shorty wetsuits zijn er voor zowel heren, dames als kinderen verkrijgbaar.