Onze tuin aanpakken

Ongeveer twee weken geleden kreeg ik eindelijk vakantie. Even een kleine pauze tussen al die drukke werkdagen door kon ik goed gebruiken. Ik heb het erg naar mijn zin op mijn werk, maar het is ook wel heel erg druk. Vooral in mijn hoofd denk ik veel na over of ik wel genoeg doe, wanneer een deadline is en ga zo maar door. Deze vakantie was dan voor mij ook echt bedoeld om mijn hoofd even rust te geven. Ik besloot om onze achtertuin te gaan aanpakken. We hebben sinds we hier zijn komen wonen namelijk een hele grote boom in onze tuin gehad die heel veel schaduw gaf. Hierdoor zaten we eigenlijk veel minder in onze tuin dan dat we zouden willen. Gelukkig hadden we afgelopen winter een tuinman laten komen om deze grote boom weg te laten halen. 

Vlonder met loungeset

Nu was het tijd om de rest van de tuin op te gaan knappen. Ik begon met oude struiken en onkruid te verwijderen. Gelukkig scheen de zon goed in mijn vakantieweken. Ik begon elke dag vroeg en was pas rond een uurtje of vier klaar. Het omspitten van de grond viel mij zwaarder dan dat ik van tevoren dacht. Dit kwam omdat er nog veel grote wortels door de hele tuin liepen, waarschijnlijk van onze grote boom die nu weg was. Gelukkig werd ik er steeds handiger in en had ik na een paar dagen de hele tuin omgespit. Ik had in mijn hoofd al een heel plan hoe ik de tuin eruit wilde laten zien. Achterin zou een grote houten vlonder komen waar loungesets op konden komen te staan. Hier was namelijk tot laat in de avond de meeste zon. Dan zouden we heerlijk op deze loungesets kunnen zitten met een wijntje terwijl de zon onderging. 

Groot grasveld

In de rest van de tuin wilde ik graag een groot grasveld met stap stenen ertussen. Ik vind dit mooier dan een groot stenen pad. Kleine stapstenen zodat ik wel op sokken bij de vlonder kon komen, maar het niet stoort wanneer ik naar buiten kijk en het gras wil zien. Gelukkig was mijn vrouw het hier volledig mee eens. Zij vertrouwde mij blind op het inrichten van de tuin. Wel hadden we samen op Tuinmeubelland.nl gekeken voor de nieuwe meubels in de tuin. Hier vond ze het namelijk wel fijn om zich mee te bemoeien. Samen hebben we mooie dingen uitgezocht. Dit zou prachtig staan op onze houten vlonder achterin de tuin. Om de vlonder te laten bouwen had ik wel een paar vakmannen ingehuurd. Maar voor de rest heb ik de tuin zelf helemaal afgemaakt. Ik heb grote grasmatten gekocht en deze netjes aangelegd tot een veldje. Aan de zijkant van de tuin wilde ik graag borders met bloemen hebben. Uiteindelijk is het prachtig geworden en zitten we veel meer in de tuin. Dit was een goed besteedde vakantie en ik heb mijn hoofd goed leeg kunnen maken.