Zo kom jij van jouw pijntjes af!

We hebben ze allemaal wel eens, pijntjes ergens in ons lichaam. Soms is het hoofdpijn door de stress, soms is het spierpijn en soms is het iets wat chronischer is, zoals gewrichtspijn of chronische rugpijn. Veel mensen grijpen dan naar pijnstillers zoals paracetamol of naar sterkere medicijnen die op recept te halen zijn. Gelukkig zijn er ook meer natuurlijke producten die je kunt gebruiken om pijn te verlichten!

Supplementen

Misschien wel één van de makkelijkste manieren om snel van pijn af te zijn, zonder naar chemische producten te stappen, zijn supplementen. Zo helpen vitamines bijvoorbeeld bij weerstand waardoor je minder snel ziek wordt, maar heb je ook supplementen die echt gericht pijn verlichten. Zo kun je online en in de winkel groenlipmossel kopen. Dit is een relatief onbekend product, maar helpt erg goed tegen gewrichtspijn en is ook nog eens natuurlijk. Het verlicht klachten en het is zelfs bewezen dat mensen die groenlipmossel gebruiken minder snel problemen krijgen met hun gewrichten. Een vergelijkbaar product is curcumine. Curcumine heeft een ontstekingsremmende werking en versoepelt gewrichten. Zo kom je dus makkelijker van gewrichtspijn af!

Gember

Het is nog niet voor iedereen bekend, maar gember werkt ontstekingsremmend en kan dus bij veel pijntjes helpen. Heb je bijvoorbeeld een erge verkoudheid of een griep en ervaar je veel pijn aan je spieren, dan kan gember erg goed helpen. Zelfs bij aandoeningen zoals reuma, kan gember een positieve invloed hebben. Gember is een natuurlijke manier om van verschillende soorten pijn af te komen of in ieder geval de symptomen te verminderen. Het fijne van gember is dat je het op verschillende manieren kunt innemen. Zo kun je bijvoorbeeld gemberthee maken, maar je kunt het ook verwerken in gerechten. Het is namelijk een goede smaakmaker. Je kunt gember gewoon vinden bij de groenteafdeling in de supermarkt. 

Massages

Een massage kan ook een goede manier zijn om van pijn af te komen. Dit werkt alleen niet zozeer bij chronische pijn. Wanneer je bijvoorbeeld hoofdpijn of spierpijn hebt, kan het heerlijk zijn om een massage te nemen. Dit brengt je niet alleen tot rust, wat al veel kan helpen, maar het kan ook nog eens zorgen dat de pijn in ieder geval tijdelijk weggaat. Vooral spierpijn kan goed verholpen worden met massages. Wanneer je helemaal vast zit of net iets te hard hebt gesport, kunnen massages goed bijdragen aan het losmaken van de spieren. Zo kun je van de pijn afkomen. Ook hoofdpijn kan weggaan of vervagen bij massages. Je kunt hoofdmassages doen, waardoor je hoofd wat losser wordt. Ook kunnen gewone rugmassages jou tot rust brengen en de druk van jouw hoofd halen. Massages zullen misschien niet altijd even goed helpen, maar het is zeker het proberen waard!