Top 5 plekken om te bezoeken in Kyoto

Kyoto was meer dan een millennium lang de hoofdstad van Japan en heeft nog steeds een reputatie als de mooiste stad van het land. De talloze tempels, heiligdommen en historische structuren zijn fascinerend en overweldigend. Om jouw rondreis Japan nog aangenamer te maken presenteert Thehappyview.nl jou de top 5 van de beste plaatsen om te bezoeken in Kyoto!

1. Arashiyama gebied

Arashiyama, in de westelijke buitenwijken van Kyoto, is een populaire bestemming voor Japanse toeristen, vooral in de lente voor de kersenbloesems en in de herfst voor de herfstkleuren. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn: de Togetsukyo-brug boven de Katsura-rivier; het Bamboebos, het symbool van Arashiyama; de schilderachtige romantische trein van Sagano; de Hozugawa River Cruise met seizoensgebonden landschap en spannende stroomversnellingen en het Monkey Park Iwatayama, de thuisbasis van meer dan 100 sneeuwapen.

2. Ryoanji-tempel

Ryoanji heeft een beroemde tuin die wordt beschouwd als het beste voorbeeld van Karesansui – een Japanse rotstuin. Er zijn 15 stenen in de tuin, maar er zijn er niet meer dan 14 te zien vanuit een enkel gezichtspunt. Er wordt gezegd dat je, om alle stenen vanuit hetzelfde gezichtspunt te zien, verlichting moet bereiken. De Ryoanji-tempel biedt ook een voortreffelijk restaurant dat is gespecialiseerd in gekookte tofu. Je kunt genieten van deze typisch boeddhistische keuken terwijl je uitkijkt over een traditionele Japanse tuin.

3. Kinkakuji-tempel

Kinkakuji is een Zen-tempel gebouwd in 1397 door Ashikaga Yoshimitsu, de derde shogun van het Muromachi-shogunaat. Het is het leidende symbool van de flamboyante Kitayama-cultuur die wijdverspreid was van de late 14e eeuw tot de vroege 15e eeuw. Het gouden paviljoen genaamd Kinkaku heeft drie verdiepingen, elk gebouwd in een andere architecturale stijl. Kinkaku toont zijn meest prachtige schoonheid bij zonsondergang, wanneer het oranje schittert, alsof het in brand staat.

4. Ginkakuji-tempel

Ginkakuji is een Zen-tempel gesticht in 1490 door Ashikaga Yoshimasa, de 8e sjogoen van het Muromachi-shogunaat. De tempel en de tuin zijn een van de beste voorbeelden van “Wabi-Sabi”. Het idee achter deze Japanse unieke esthetiek is de acceptatie van vergankelijkheid en imperfectie. Met andere woorden, Wabi-sabi bestaat uit de ideeën van “less is more”, “Schoonheid in eenvoud”, en “volkomen onvolmaakt”. Hoe meer je Kyoto leert kennen, hoe meer je zult genieten van de Ginkakuji-tempel en deze zult waarderen.

5. Philosopher’s Path

Het pad van de filosoof is een aangenaam smal pad aan de oostkant van de stad Kyoto dat langs een kanaal loopt. De naam komt van een vooraanstaande Japanse filosoof Nishida Kitaro. Toen hij op zijn werk moest nadenken, slenterde hij over dit pad en ervaarde hij de rijke natuur terwijl hij diep in gedachten was. Deze ontspannende ervaring met de wandeling van anderhalve kilometer kan je een stap dichter brengen om een ​​filosoof te worden.

Dat is het artikel van vandaag van Thehappyview.nl! Kijk voor meer informatie op de website van VanVerre.nl.